Isla Margarita: Playa del Agua

Vägbeskrivning:

Från den internationella flygplatsen i Caracas Maiquetia  finns dagliga flygningar till ön. Det är bra att  boka det i förväg.

Om du reser i Venezuela, ett mycket bra alternativ är att ta  båtarna till ön från olika delar av landet som Puerto de la Cruz och Cumana http://www.grancacique.com.ve/

Jag och min kompis tog det ifrån Cumana och var mycket bekväm och ekonomisk. För detta måste du köpa biljetter i förväg vid kontoren för varje stad. Biljetten har en värde av 70 Bs. och Bs 100 förstklassig cruiser med Cacique, har en kapacitet på över hundra platser.  Den enda skillnaden mellan olika typer av biljetter är att du kan gå ut och se under resan och har mindre platser.

Du måste vara en timme innan avgång för att bekräfta biljetter och kontrollera bagage. Resan är kort (2 timmar) och under resan visar dem filmer, men översatt till spanska. Så jag rekommenderar:

– Bära en skjorta eller långärmad polerón (luftkonditionering är mycket kallt under resan)
– Ta med något att äta och dricka. Ett mellanmål
Har lite musik, en bok eller i mitt fall, en utmärkt sällskap.

Vi visste inte riktigt där vi skulle vara stanna, men en sak var klar, vi ville stranden, sol och avkoppling. Efter att ha sett lite information om olika områden av Margarita, finner vi att Playa del Agua var vår bästa alternativet. Vi reser under lågsäsong, så vi gjorde det enkelt att hitta ett vandrarhem bara 150 meter från stranden: Hostal El Pozo http://www.lacasaelpozo.com/.

För att komma dit från hamnen kunde vi ta en taxi, som kostar runt 150-200 Bs. Eller ta två bussar. Om du inte tar mycket bagage och vill se mer, det är en bra idé, så som vi gjorde det!.

Busshållplatsen ligger 100 meter från båten och kostar 10 Bs. Du kliver av vid torget i Porlamar sen ber att de vissar dig var att ta bussen till Playa del Agua, vilket är bara två kvarter från hållplatsen i Porlamar. Och när du är på bussen till Playa del Agua, be chauffören att lämna Licorería Marroquí (ja, det finns bara en, och är på huvudvägen till stranden  och ligger endast 20 meter från vandrarhemmet)

Vi hade inte förhand reservationer, men man kan betala en deposition för att säkra bokningen, om inte betalas vid ankomsten.

Redan i bussen till Playa del Agua ringa vandrarhemmet och dem väntade på oss utanför uppdämning, vilket inte är bra service?

Personalen på vandrarhem är välkomnande, har bra service och är perfekt för backpackers, familjer och par. Det är utmärkt läge och personalen är mycket vänlig och svarade på alla våra frågor. Även om jag skulle ha velat ha en mapp med lite information om platser att gå äta, användbara telefonnummer till taxi, och några kartor och turisttjänster såsom turer eller expeditioner, men  alla  var alltid tillgänglig för att svara eventuella frågor och vänligt hjälpte oss under vår vistelse.

Vandrarhemmet hade några problem under regnet under december månaden (dörrar och väggar var borta) Men dem gjorde sin bästa för att göra det bekvämt för oss och dem fixade allt snabb.

Mycket rent, med kök för att dela, mini kylskåp i varje rum, en bekväm och intim pool, gratis WiFi och en promenad till stranden. Vi tyckte det var jättebra!
För priser besökt webbplaten eller ring dem.

I december 2010  alla i Venezuela var påverkats av häftiga regn och Margarita Island var inget undantag, men trots detta, ön gör allt för att bli bättre, så gå och njuta av vackra stränder, vänliga människor, den tysta tempo och på så sätt hjälpa öborna att stå igen.

 

På stranden, som är lång och med en vacker palmer kantar stranden, finns en stor gamma av små restauranger, barer, butiker hantverk och gatuförsäljare.

För parasoll och stolar valde vi en bar som heter Cathy som tog endast 30 Bs. i lågsäsong. Dem också gjorde jätte goda Piña Coladas för endast 20 Bs.  och öl för 3 Bs luncher Drygt 50 Bs, och hade bläckfisk med vitlök till sallader, stekt snapper. Dessa var det lägsta priset vi hittade. Men det fanns också kvinnor som sålde Empanadas Criollas (Venezuelansk piroger) för 6 Bs. på stranden. En utmärkt frukost med en smoothie!

I de andra barer, stolar hyras för 50 eller 70 Bs. i lågsäsong.

Stranden har en hel del vågor, men inte djupt, så övervakad barn med har en fantastisk tid! Jag gjorde det! även jag är ingen barn sedan länge.

Stranden är avskärmad från 14.00. Så det rekommenderas att gå tidigt på morgonen för sol, och vid 17-18,00 är, solen går ner.

Tyvärr turisternas avråds från att gå ut på natten, och om du vill dansa eller gå ut på drycker är bättre att gå till centrum med taxi. Jag rekommenderar inte att gå på natten längs stranden, men det är lungt att gå ut från hotelet efter har blivit mörkt. Vi hittade bra ställer att gå när det är mörkt för att äta något:

Frafra Pizzeria, vid ingången till stranden Playa del Agua. Ägarna är italienska, och pizzorna är gjorda med träeld med en krispig deg och är stora nog för att dela en, men en pizza om man ska att njuta av den ska att äta en hel! Det finns också goda drinkar och mycket bra priser (pizzor från 30 Bs och för att drycka såsom Caipirinha för 15 Bs .. men öl är 9 Bs)

El Pacifico Restaurant, med lite mer raffinerad, men även med en uppmjukning tempot av ön. De har färsk hummer kan du välja innan de äter, och ett bra utbud av rätter av kött och skaldjur. Vi tog Land and Sea Grill, mycket gott! En liten av kyckling, fläsk, nötkött, skaldjur, fisk, presenterade på ett fat för två. Om du går på en romantisk semester är den perfekta skålen!

Och på skoj bara 500 meter från stranden  är den Water Park Parque el Agua http://www.parqueelagua.com/. En nöjespark med rutschkanor, faller, utomhusjacuzzi allt omgivet av en vacker miljö. Det goda snabbmatsrestauranger och a la carte, det finns skåp för att hålla saker (som inte ingår i entén) och man kan leka som ett barn hela dagen! Det enda som saknas är det  en stor pool för dem som vill inte leka.

Margaritas besök var under fyra dagar och jag saknade minst tre dagar till för att gå till en snorkel safari, promenad över ön och gå ut på natten för att dansa, men takten i att vakna upp tidigt för att njuta av stranden och dess fördelar var perfekt att slappna av och vara på semester som vi gjorde. Om du går efter solen och avkopplande, är fyra dagar på ön en perfekt tid.

Bra saker:
– Priserna inom räckhåll för boende och mat
– Bra stränder och minst fem att välja på.
-Vänliga människor och vänlig, alltid villig att ge information och stöd.
-Gatuförsäljare inte bry dig om du säger att du inte vill köpa något
– Stort urval av resetjänster (utflykter, biluthyrning, hotell)

Inte så bra saker:

– Avstånden att resa runt ön är mycket långa. För att åka taxi till flygplatsen eller hamnen från Playa del Agua tar nästan en timme.
– Stranden är inte bra för att simma i.
-Det finns en vision av osäkerhet under natten.
-Infrastruktur för turism och turistinformation är fattiga.
-Talar spanska rekommenderas starkt för att komma hit.

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Låter helt underbart. Det här är definitivt på min “att göra lista”. Vad Kostar det att flyga från Sverige?

  /Tobbe från MKFC

  1. pasaporte a mano says:

   Hej Tobe! Jag har inte sätt din komentär!!!! fy på mig va´! 😀 Du, till Margarita reser man till Caracas först och sen till Porlamar (som heter flygplatsen i Margarita ön) Det fanns flyg med charter (ving, fritidsresor och apollo) men det finns inte länge har jag sett… pris flygstol till Caracas går från 8.000 sek till 12.000 sek, sen inrikes är värligt biligt ca. 400 sek t/r men då rekommenderar jag en övernattning i Caracas.

   Har det bra!!!!! och tack för kommentaren 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s