Parque nacional Mochima

Mitt paradis i Venezuela är nationalparken Mochima. Vad jag gillar mest är dem lugna stränder, att för att nå stränderna måste man ta båtar, och turism där är enkel och traditionell. Det finns inte många utländska turister, men många venezuelaner under högsäsong (december-januari, Carnival och påsk, augusti-september)

Från Cumana kommer man dit med bussar som avgår från de fyra hörnen ”las cuatro esquinas” för ca 10 Bs (2 euro). Det är inte dyrt med taxi, du kan komma till en överenskommelse om 150-300 Bs (allt beror på hur bra du är som förhandlare)
Efter en resa på ca 40 km som tar ungefär 45 minuter, eftersom vägen är inte så bra, kommer man till Mochima by.

I byn Mochima finns det små värdshus, och marinan där båtfolk står och väntar på turisterna. Priserna för båt resan är fasta, och skeppare är nära till turister i ankomst ordning.

Mochima har 6 stränder öppet för besökare, varav två är de mest populära (Vita stranden, Playa Blanca och Playa las Maritas) för 300 Bs kan göra en båttur för att se alla stränder och ett besök till de vilda delfiner. Jag rekommenderar att komma tidigt, på omkring kl. 9 fm. Du kan också besöka delfinerna grottan , med måsnga statyer av skyddshelgon för Sucre, Jungfru La Vigen del Valle, mm. Ruten tar ungefär en timme, och det finns delar som amn åker på det öppna havet så det är lätt att bli yr, så om du är sjösjuk, kanske det är bättre att gå direkt till stranden.

I Mochima kan dyka under havsutsikt är ca 30 meter under vintern (december-mars) och 40 meter under sommaren. Alla stränder har i närheten koraller så att snorkla där är en enkel sätt att se “Discvery Chanel” live. Om du vill snorkla en rekommendation är att be skeppare att ta dig till bubblorna stranden Las Burbujas, ett område där det kommer ur en miljon bubblor från botten av havet.

Alla stränder har restauranger där du kan småka havets exquisiteses från Venezuela, som Coro Coro, Pargo, Sierra, Catalana, bläckfisk och räkor. Priserna varierar beroende på stranden du besöker. Till exempel i stranden Maritas priserna varierar från 50 till Bs Bs 150 för mat och dryck från 5 Bs för vatten eller öl. I Playa Blanca för 80 till 300 Bs Bs och dricka från 10 Bs

Det finns också gatuförsäljare under helgen (fredag-lördag) och varje dag under högsäsong, och du kan få lokala hantverk, glass, smoothies, bl.a.

Sama båtman som tar dig till stranden kommer att hämta dig, men du kan också välja att tillbringa natten i en av stränderna, i så fall säga det innan du kommer till båten. Den bästa tiden att åka till stranden är från 9 till 16 um.

Rekommendationer:

-Ta med vatten skor om du går på stranden klipporna.
-Om du röker, ta dina cigaretter, de säljer dem inte på stränderna
– Toaletter på stranderna använder havsvatten och är väldigt segt. Ta med egen papper.
– Ta med dig dina sopor hem, kom ihåg det är en nationalpark och är en vacker och rik vegetation hav, måste vårdas.
-I byn Mochima, du kan hyra utrustningen för snorquel om du glömmer ta med dig din simfötter och skyddsglasögon.
– På stränderna kan du hyra platser med bord och stolar, och priserna varierar mellan 60 och 100 Bs. – Ta med dig kontant. Dem tar inte emot kort.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s